Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Real Elmos Herentals – Futsal MyCars Châtelet 9 – 1 : 'Real neemt vlotjes de maat van MyCars Châtelet en staat in halve finale'

Real Elmos

Herentals dat de heenwedstrijd in Charleroi al had gewonnen met 5-7 nam van bij de start de wedstrijd stevig in handen en kwam via een vroeg doelpunt van Mohamed El Fashi, al in de eerste minuut op voorsprong.

De thuisploeg bleef kansen creëren maar scoren lukte niet direct.

'Ook de bezoekers hadden (kleine) kansjes maar keeper Talhaoui had er weinig moeite mee', zegt Jos Willems pr Real Elmos.  'Zijn verdediging stond ook op scherp. Na acht minuten viel een tweede thuisdoelpunt, en wat voor één. Hoekschop door Sababti over alle spelers getild, Sviercoski neemt de bal in één keer op de slof en onhoudbaar binnen van ver buiten de cirkel. Fernando Michel Sviercoski, Braziliaan met Poolse roots, 35 jaar en ervaring te over in het buitenland, een heel lastig seizoen bij Herentals maar super gelukkig met de mooie treffer 2–0.

Nog zeven minuten op de klok, stevige pressing van de thuisploeg door Sababti en Bouri, Dahmani met een subliem pasje op Kobe Vrancken die voor de 3–0 zorgt. Limburger Kobe is helemaal terug na een moeilijke periode, knappe voetballer, heeft zijn plaats tussen de grote kanonnen zelf verdiend en profiteert mee van de afwezigheid van Bouri en Yachou. Dat noemt men zijn kans pakken.

De bezoekers doen wel degelijk mee maar het is vaak net niet, wel veel balbezit en kansjes voor Rahou en Dujacquier. Telkens Herentals naar voren trekt is het echter alarmfase rood. Sababti rukt op en speelt Dahmani mooi vrij, korte crochet en 4–0. Zo bleef het tot aan de rust. De halve finale was ondertussen heel kortbij. Drie minuten in de tweede helft en opnieuw zo’n snelle tegenstoot, Fashi en Bouri spelen de bezoekende verdediging op een hoopje, pasje op Nacho Caballero en die vindt  een heel klein hoekje, 5–0.

Even later, opzittende El Fashi, balverlies Aleixo en Nacho die het mooi afmaakt, 6–0, boeken nu echt toe voor Châtelet. De thuisploeg helemaal onder stoom en Nacho caballero zorgt nog voor een nummertje, Vrancken met de druk, Dahmani op Nacho en die met een fantasietje (lob over de hele verdediging) en Issam Dahmani met de 7-0. Maar uiteraard wou ook topschutter El Fashi nog voor wat extra goals zorgen, eerst kwam Bouri net te laat om zijn voorzet binnen te trappen, even later een kort opzittende Sababti en nu zorgt El Fashi zelf voor de 8–0.

En daar blijft het niet bij, opnieuw is het een sterk spelende Sababti die voor de pressing zorgt, de bal recupereert en op El Fashi, Mo van op meer dan twintig meter in het lege doel. Zijn tweeëntwintigste al dit seizoen. Negen tegen nul in een kwartfinale van de Play-Offs, dat mag gerust een statement genoemd worden.

Maar ook de inzet van de bezoekers mag vermeld worden, ondanks de vele tegendoelpunten blijven ze voor de eerredder gaan, alleen niet vergeten dat in het Herentalse doel al acht jaar “De beer” staat. Morad Talhaoui blijft alert en geeft geen kik. Voor coach Heremans ook het sein om de bankzitters wat extra minuten te geven.

Applausvervanging voor Morad Talhaoui en de jonge Kevin Hendrickx in het doel. Mooi ook als afscheid van deze jonge doelman die volgend seizoen naar Lierse trekt in 2e en op zoek gaat naar speelminuten. Ervaring opdoen en dan terugkeren door de grote poort? Twintig seconden voor het einde scoort Futsal MyCars Châtelet alsnog de eerredder via Beeckman.

Vrijdag 12 mei - Play-Offs – halve finale : 22u15: Real Elmos Herentals – Futsal RSC Anderlecht.